El projecte

AUTORIA CATALANA | ADAPTACIÓ TEATRAL | ESCENA COMUNITÀRIA| DRAMATÚRGIA CONTEMPORÀNIA INTERNACIONAL | SUPORT A LA CREACIÓ EMERGENT | FORMACIÓ CONTINUADA | RECERCA |

La Danesa és una companyia de teatre contemporani de text fundada el 2011 per Ota Vallès, Elena Fortuny i Jumon Erra.

Hem produït els espectacles Un disgust danès (Nau Ivanow/Pensión de las Pulgas); La distància entre el llamp i el tro (OSIC/Teatre Tantarantana), tots dos autoria de Jumon Erra; Assaig sobre la Lucidesa (OSIC/ GREC2018/ Teatre Lliure), adaptació teatral de Jumon Erra de l’obra del Nobel de Literatura José Saramago, amb direcció de Roger Julià; Sin título (ICUB/Arnau Itinerant 2019), espectacle comunitari basat en la Comedia sin Título de Federico García Lorca amb dramatúrgia de Jumon Erra i dirigit per Elena Fortuny;El nedador del mar secret  de William Kotzwinkle amb dramatúrgia i direcció de Jumon Erra (XIV Premi Quim Masó/ Festival Temporada Alta 2021/Teatre Nacional de Catalunya) i Bailando con lobos [Barris i Pandèmia] projecte comunitari creat i dirigit per Jumon Erra, Elena Fortuny i Pere Faura (Art for Change Fundació La Caixa 2022/ ICEC/Mercat de les Flors).

Hem acompanyat el procés de creació de l’espectacle De noviembre a noviembre del creador emergent Daniel Pérez Marín, a partir de la conferència cantada de Federico García Lorca, amb direcció d’Elena Fortuny i arranjaments, músca original i direcció musical de Marc Sambola (Casa del Teatre Nu 2022). 

Hem iniciat, junt amb les companyies Nigredo [Madrid] i Malvasia [Mallorca], la coproducció de Verda ràbia d’Eva Hibernia, amb direcció d’Elena Fortuny, en residència a Sa Talaia [Can Timoner, Santanyí] i en col·laboració amb Teatre Principal de Palma.

El nostre proper espectacle  17 esbossos des de la foscor de Roland Schimmelpfennig, amb direcció d’Elena Fortuny, s’estrenarà a Barcelona, la propera temporada 2023-2024 . 

Elena Fortuny i Jumon Erra
Elena Fortuny és llicenciada en Art Dramàtic i Premi Extraordinari en Interpretació a l'Institut del Teatre i llicenciada en Economia per la UPF. Actriu, directora i investigadora teatral. Membre del Dramático i col·laboradora habitual de Nigredo. Membre fundadora de La Danesa.
Jumon Erra és llicenciat en Art Dramàtic per l'Institut del Teatre de Barcelona. Format en dramatúrgia a l'Obrador de la Sala Beckett. Postgraduat en Cultura de Pau i Drets Humans per la UAB. Dramaturg, director d'escena i docent. Membre fundador de La Danesa.