La Danesa

La Danesa és una companyia de teatre contemporani de text fundada el 2011 per Ota Vallès, Elena Fortuny i Jumon Erra.

Hem produït els espectacles Un disgust danès (Nau Ivanow/Pensión de las Pulgas); La distància entre el llamp i el tro (OSIC/Teatre Tantarantana), tots dos autoria de Jumon Erra; Assaig sobre la Lucidesa (OSIC/GREC2018/Teatre Lliure), adaptació teatral de Jumon Erra de l’obra del Nobel de Literatura José Saramago, amb direcció de Roger Julià; Sin título (ICUB/Arnau Itinerant 2019), espectacle comunitari basat en la Comedia sin Título de Federico García Lorca amb dramatúrgia de Jumon Erra i dirigit per Elena Fortuny; El nedador del mar secret  de William Kotzwinkle amb dramatúrgia i direcció de Jumon Erra (XIV Premi Quim Masó/ Festival Temporada Alta 2021/Teatre Nacional de Catalunya) i Bailando con lobos [Barris i Pandèmia] projecte comunitari creat i dirigit per Jumon Erra, Elena Fortuny i Pere Faura (Art for Change Fundació La Caixa 2022/ ICEC/Mercat de les Flors).

Hem acompanyat el procés de creació de l’espectacle de La Concreta De noviembre a noviembre de Daniel Pérez Marín, a partir de la conferència cantada de Federico García Lorca, amb direcció d’Elena Fortuny i arranjaments, músca original i direcció musical de Marc Sambola (Casa del Teatre Nu 2022). Hem iniciat, junt amb les companyies Nigredo [Madrid] i Malvasia [Mallorca], la co-producció de Verda Ràbia d’Eva Hibernia, dirigida per Elena Fortuny, en residència a Sa Talaia [Can Timoner, Santanyí] amb la col·laboració del Teatre Principal de Palma.

El nostre proper espectacle  17 esbossos des de la foscor de Roland Schimmelpfennig, amb direcció d’Elena Fortuny, s’estrenarà a Barcelona, la propera temporada 2023-2024 .

Ota Vallès

Ota Vallès

Ota Vallès és llicenciada en Art Dramàtic per l’Institut del teatre de Barcelona i llicenciada en Història de l’Art per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Actriu, ajudant de direcció i docent. Membre fundadora de La Danesa. Ha estat actriu de La Cubana durant deu anys.

Elena Fortuny

Elena Fortuny

Elena Fortuny és llicenciada en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona, Premi Extraordinari de l’especialitat d’Interpretació, i Llicenciada en Economia per la UPF.

Actriu, directora d’escena, docent i investigadora teatral. Membre del Dramático (Laboratorio Rivas-Cherif) i de les companyies Nigredo i La Danesa, de la qual també és fundadora.

Jumon Erra

Jumon Erra

Jumon Erra és llicenciat en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barceona. Format en dramatúrgia a l’Obrador de la Sala Beckett. Ha cursat el Postgrau en Cultura de Pau i Drets Humans a la UAB.

Dramaturg, director d’escena i docent. Membre fundador de La Danesa. Ha estrenat textos propis i adaptacions al Temporada Alta, TNC, Teatre Lliure, Festival Grec, Teatre Akadèmia, La Seca, Tantarantana entre d’altres.