La Danesa

La Danesa és una companyia de teatre contemporani de text fundada el 2011 per Ota Vallès, Elena Fortuny i Jumon Erra.

Hem produït sis espectacles: Un disgust danès (Nau Ivanow/Pensión de las Pulgas) i La distància entre el llamp i el tro (OSIC/Teatre Tantarantana), tots dos autoria de Jumon Erra; Assaig sobre la Lucidesa (OSIC/GREC2018/Teatre Lliure), adaptació teatral de l’obra homònima del Premi Nobel José Saramago, signada per Jumon Erra i amb direcció de Roger Julià; Sin título (ICUB/Arnau Itinerant 2019), espectacle comunitari basat en la Comedia sin Título de Federico García Lorca amb dramatúrgia de Jumon Erra i dirigit per Elena Fortuny; El nedador del mar secret  de William Kotzwinkle amb dramatúrgia i direcció de Jumon Erra (XIV Premi Quim Masó/ Festival Temporada Alta 2021/Teatre Nacional de Catalunya) i Bailando con lobos [Barris i Pandèmia] projecte comunitari creat i dirigit per Jumon Erra, Elena Fortuny i Pere Faura (Art for Change Fundació La Caixa 2022/ ICEC/Mercat de les Flors).

Ota Vallès

Ota Vallès

Ota Vallès és llicenciada en Art Dramàtic per l’Institut del teatre de Barcelona i llicenciada en Història de l’Art per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Actriu, ajudant de direcció i docent. Membre fundadora de La Danesa. Ha estat actriu de La Cubana durant deu anys.

Elena Fortuny

Elena Fortuny

Elena Fortuny és llicenciada en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona, Premi Extraordinari de l’especialitat d’Interpretació, i Llicenciada en Economia per la UPF.

Actriu, directora d’escena, docent i investigadora teatral. Membre del Dramático (Laboratorio Rivas-Cherif) i de les companyies Nigredo i La Danesa, de la qual també és fundadora.

Jumon Erra

Jumon Erra

Jumon Erra és llicenciat en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barceona. Format en dramatúrgia a l’Obrador de la Sala Beckett. Ha cursat el Postgrau en Cultura de Pau i Drets Humans a la UAB.

Dramaturg, director d’escena i docent. Membre fundador de La Danesa. Ha estrenat textos propis i adaptacions al Temporada Alta, TNC, Teatre Lliure, Festival Grec, Teatre Akadèmia, La Seca, Tantarantana entre d’altres.