Bailando con lobos [Barris i Pandèmia]

Sinopsis

Bailando con lobos [Barris i Pandèmia] és un projecte escènic comunitari dirigit per La Danesa en col·laboració amb el coreògraf i creador Pere Faura. El procés, d’un any de durada, amb un grup divers de veïnis del Poble Sec, Raval i Sant Antoni i membres del Col·lectiu SuperVIHvents de Barcelona, s’ha desenvolupat gràcies al Programa Art for Change de Fundació La Caixa i ICEC, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Us hem preparat una festa. Una festa que fa molts anys que va. Aquesta vegada serà una festa matinal. Una festa amb música, cures i ball, amor i teatre… i un llop. El llop amenaça de devorar els participants d’aquesta festa cruelment. El llop fa molts anys que ens persegueix per acabar amb la nostra manera de viure. Aquest joc escènic ens ha servit per aixecar aquesta peça de teatre comunitari on hem abordat les dues pandèmies més dures que hem viscut els darrers 40 anys, la sida i la Covid-19, però no des del drama sinó des de la celebració. L’ 1 de desembre és el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida. Bailando con lobos s’ha presentat el 4 de desembre de 2022 a les 12h al Mercat de les Flors, amb l’esperit d’aportar el nostre granet de sorra a través d’aquest ritual festiu. Un ritual per celebrar juntes la complexitat de la vida en comunitat.
En aquest projecte hi han participat les següents persones i entitats a les quals donem les gràcies i portem al cor: Roque, Carles, Tati, Maria, Isabela, Maritxu, Alba Grañó, Marta, Espe. Anna Sala, Anna López, Cristina, Toni, Mar, Asad, Tana, Tomàs, Cinta, Aranza, Medhi, Pere, Jumon, Elena, Assun, Dani i Pol, Júlia, Mauri, Alba Gómez, Raül, Xavi, Drako, Michael, Magrana, Col·lectiu La Llama, CC Sortidor, Ateneu del Raval, Arnau Itinerant, la Soleà, La Virgueria, Xamfrà, Julio, Neus, Mariona, Helena, Jordi, Oscar, Francisco, Jonathan, Víctor, Lucho i Àngels.

 

Direcció i dramatúrgia: Jumon Erra, Elena Fortuny i Pere Faura

Talleristes: Dani Pérez Marín, Assun Planas, Pol Sanuy, La llama RAP

Producció executiva: Magrana Escena

Video, foto i comunicació: Júlia Cortina

*Per les característiques del projecte, aquesta peça no està oberta a contractació.
Fotografies: Cartell, fotos i video: Júlia Cortina